TRANSNATIONAL ANTI-COLONIAL TRANS★FEMINIST COUNTER CLOUD ACTION DAY

Friday 8 March 2024

español english italiano

MAR <-- ALLIBERAMENT --> RIU

Per al 8 de març de 2024, fem una crida per un Dia d'Acció contra el Núvol - per un alto el foc permanent a Palestina i per la fi del genocidi facilitat pel complex militar-tecnològic del govern israelià.

Aquesta crida és una revisió de la crida de l'any passat a una vaga internacional trans★feminista davant la despulla digital. Enguany, fem una crida a col·lectius perquè es reuneixin, actuïn i imaginin enfocaments solidaris per a boicotejar, desinvertir i sancionar El Règim del Núvol. Cridem a accions contingents que depenguin d'experiències col·lectives de viure la vida, en aquest moment, en aquests llocs. No fem una crida a la vaga, com vam fer l'any passat, per solidaritat amb qui està utilitzant plataformes en el núvol per organitzar la resistència contra la violència militar i per evidenciar el genocidi a Palestina.

A mesura que el Big Tech es beneficia de la intensificació de la circulació en xarxes socials, atreu inversions de molts llocs, mentre continua participant en contractes multimilionaris amb règims autoritaris per a la "innovació" en la indústria armamentística, desenvolupant programari d'espionatge i propagant campanyes de màrqueting que promou el govern israelià. No obstant això, existeix un punt mort.

El Big Tech són també les empreses proveïdores de la infraestructura que sorteja l'esborrament gairebé total de la premsa i l'apagada mediàtica. Mentre l'exèrcit israelià continua assassinant a periodistes sobre el terreny a Gaza, l'única manera de treure informació és posar-se en mans dels propietaris de la infraestructura i de la roda de hàmster militaritzada de la viralitat en xarxes socials, tot això mentre s'opera sota l'atenta mirada de la moderació esbiaixada i les polítiques de censura d'aquestes plataformes. En aquest paisatge cognitiu infernal, una infraestructura negativa, no podem cridar a una vaga total contra el Núvol perquè la interrupció-destrucció de la infraestructura tecnològica s'ha utilitzat com a arma de guerra per a aïllar, generar terror i matar en la foscor. Hem de fer front a aquest moment des d'on es troba.

La lluita per una Palestina Lliure és una lluita queer, trans★feminista. Per tant, el 8 de març serà un dia d'organització, revolta, rebuig, duel, amor salvatge, ràbia, abolició, celebració i malestar ancorat en la resistència revolucionària que és inseparable de la lluita anticolonial i anticapitalista. Aquesta lluita és pel treball i la cura. És contra el racisme, contra el genocidi, contra l'apartheid, per la vida queer i per la tecno-política trans★feminista.

Aquest 8 de març estarà ple d'accions que es resisteixen a la narrativa central, majoritària, mundana i uniformitzadora de la computació contemporània. Accions que parin esment a les formes en què els estats nació, les empreses tecnològiques, les empreses de combustibles fòssils i la indústria financera col·laboren per a esborrar poblacions senceres, incloses les seves cultures. // microaccions que es resisteixin a l'esgotament de les possibilitats creatives per a la vida que el Big Tech redueix. // Accions a gran escala que posin radicalment en primer pla les tecno-diversitats vernacles, situades i específiques, fonamentals per a la resistència i la supervivència. // Moments meso que ens facin reflexionar sobre la nostra pròpia responsabilitat. // Accions col·lectives que rebutgin l'infra-solucionisme en resposta a totes les dificultats: ecològiques, socials, econòmiques o de coneixement. // Accions locals que denunciïn la violència infraestructural a diferents escales al mateix temps. // Accions transnacionals que ens ajudin a recordar: no estem solxs.

En solidaritat amb els esforços de resistència ja en curs, així com amb la necessitat de fer visible la lluita, hem d'esbrinar com podem desprendre'ns juntxs dels hàbits tecnològics diaris que continuen augmentant la nostra complicitat en aquests actes violents.

Des de Google Drive fins a Instagram, si aquestes empreses no tenen un a fora, necessitem trobar altres maneres de resistir-les.

que visqui la lluita del poble Palestí!
Palestina lliure!
Sudan lliure!
Congo lliure!
Ucraïna lliure!
No hi ha abundància fins que no hi ha abundància per a tothom!
No a la continuïtat del negoci com si res!
Per una altra presència per al que és present!
Cap tecnologia al servei del genocidi!

Aquesta acció contra El Núvol està convocada per:

Varia
The Institute for Technology in the Public Interest
Constant
Institute of Diagram Studies
The Digital Discomfort Working Group
Hackers & Designers
ooooo
Tecnosandías
Hamaca
in-grid